Fusie- en overnamekansen blijven aanwezig in kapitaalgoederensector

Sinds begin dit jaar zijn de fusie- en overnameactiviteiten in de kapitaalgoederensector adembenemend toegenomen, zo stelt HSBC vast. De analisten verwachten daarbij dat er nog voldoende financiële speelruimte is voor de Europese industriële bedrijven om verdere acquisities te doen, waardoor de Britse bank besloten heeft om zijn taxaties voor een aantal aandelen opwaarts bij te stellen.

Over het algemeen is HSBC positief over de kapitaalgoederensector en heeft het voor diverse aandelen een koopadvies uitstaan. Zo ook voor Schneider Electric, waarvoor het koersdoel door de analisten is verhoogd met 2 euro tot 64 euro. HSBC stelt dat bij Schneider Electric de focus ligt op de operationele efficiëntie en autonome groei. De analisten hebben voor het aandeel hun winstverwachtingen ligt verhoogd door betere trends voor de kortcyclische bedrijfsonderdelen.

Ook voor GEA Group luidt het advies van HSBC ‘overweight’, waarbij de analisten wijzen op de goede kwartaalresultaten. Na de aangekondigde verkoop van het warmtewisselaaronderdeel kan een update van de strategie en doelen op middellange termijn in juli een koersdrijver worden. HSBC heeft het koersdoel voor GEA Group vastgesteld op 40 euro.

Voor Osram, dat afgesplitst is van Siemens, heeft HSBC het advies eveneens op ‘overweight’ staan. Het toonaangevende bedrijf binnen de verlichtingsindustrie zal volgens de analisten succesvol omgebouwd worden en moet op langere termijn een winstmarge van meer dan 8% bereiken. HSBC heeft voor Osram een koersdoel uitstaan van 50 euro.

Koersdoel Siemens verlaagd

Siemens stelde HSBC teleur met zijn resultaten over het fiscale tweede kwartaal, als gevolg van de kosten voor projecten. Stijgende kosten voor de herstructurering zullen daarbij volgens de analisten drukken op de winst in de komende twee jaar. Mede daarom hebben zij hun koersdoel verlaagd van 109 euro naar 106 euro, waarbij het advies ‘neutral’ luidt.

ABB verkopen

Voor het Zwitserse ABB is HSBC minder optimistisch. Door de tegenvallende kwartaalcijfers die het bedrijf recent naar buiten bracht hebben de analisten hun verwachtingen verlaagd, terwijl het koersdoel is bijgesteld van 22,50 Zwitserse frank naar 21 Zwitserse frank. Het advies luidt daarbij ‘underweight’.