Schneider Electric blijft op favorietenlijsten

Naar aanleiding van de derdekwartaalresultaten die Schneider Electric recent naar buiten bracht hebben verscheidene analisten hun koersdoel voor het aandeel opwaarts bijgesteld. Daarnaast heeft onder andere ABN AMRO het aandeel op hun favorietenlijst staan, wat aangeeft het vertrouwen rond het Franse bedrijf groot is.

Door onze redactie

Favoriet
De analisten van ABN AMRO hebben op 21 oktober het koersdoel voor Schneider Electric verhoogd 120 euro. Daarnaast hebben de analisten hun koopadvies voor het aandeel herhaald en staat het tevens op de Recommended List van ABN AMRO.

Volgens de analisten heeft Schneider Electric geprofiteerd van het economisch herstel in zijn belangrijkste markten en daarnaast van zijn positie in nieuwe groeimarkten. De analisten wijzen er verder op dat Schneider Electric vanwege de beter dan verwachte kwartaalcijfers zijn winstverwachtingen opwaarts heeft bijgesteld. Toch vinden de analisten de nieuwe doelstellingen nog altijd vrij conservatief en verwachten daarom verdere verhogingen.

Tot slot stellen de analisten dat vanwege de sterke aanwezigheid in opkomende markten en de sterke positie op het gebied van energiemanagement Schneider Electric tot een van de favoriete aandelen binnen de sector behoort, waardoor een plek op de favorietenlijst gerechtvaardigd is.

Overtuigende resultaten
Analist Rossen Koev heeft op 21 oktober zijn koersdoel voor Schneider Electric verhoogd met 10 euro naar 105 euro. De analist van Independent Research stelt dat het Franse bedrijf overtuigende resultaten bekend heeft gemaakt over het afgelopen kwartaal. Volgens Koev was de stijging van de omzet te danken aan positieve valuta-effecten en de overname van Areva .

Een ander lichtpunt was volgens de analist de verhoging van de verwachitngen voor de EBITA-marge voor 2010, van 15,5% naar 15,5-16%. De analist heeft mede daarom zijn verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2010 en 2011 opwaarts bijgesteld naar respectievelijk 7,09 euro en 8,53 euro. Independent Research heeft voor Schneider Electric een houdadvies uitstaan.

Koersdoelverhogingen
De Franse zakenbank CA Cheuvreux heeft het koersdoel voor Schneider Electric eveneens op 21 oktober opwaarts bijgesteld naar aanleiding van de derdekwartaalcijfers en de verhoogde prognoses, van 110 euro naar 115 euro. Daarnaast staat het aandeel op de Top Pick-lijst van de analisten binnen de sector. Daarom hanteren zij voor het aandeel een outperform-advies.

Ook Citigroup heeft het koersdoel voor Schneider Electric verhoogd op 21 oktober. Analist Mark Fielding hanteerde eerder nog een koersdoel van 95 euro, maar dit is verhoogd naar 110 euro. De analist stelt in een studie dat de goede vooruitzichten van de onderneming omtrent de verdere ontwikkeling van het bedrijfsleven als positief kan worden beschouwd. Wel blijft het advies voor het aandeel door de analist gehandhaafd op hold.

Tot slot hebben de analisten van ING eveneens hun koersdoel opwaarts bijgesteld van 89 euro naar 108 euro. Ook zij blijven echter wel bij hun hold-advies voor Schneider Electric.

Consensus
Voor het aandeel staan 13 koop-, 11 houdadviezen en 1 verkoopadvies uit. Het verkoopadvies is nog recent afgegeven door de analisten van Bank of America Merrill Lynch, wat aangeeft dat zij weinig vertrouwen in het bedrijf hebben. Desondanks is de consensus voor het aandeel licht positief.

De diverse koersdoelverhogingen hebben het gemiddeld koersdoel opgedreven naar 105,53 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 2%. Recent afgegeven koersdoelen liggen hier echter boven en impliceren daarmee een hoger opwaarts potentieel voor de koers. Daarnaast handhaafden ABN AMRO en CA Cheuvreux het aandeel op hun favorietenlijst, wat aangeeft dat het vertrouwen rond het aandeel nog steeds groot is.