'Air France KLM balanceert op de rand van het faillissement'

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM Air France-KLM staat aan de rand van het bankroet. Dat meldt de De Telegraaf op basis van 'goedingelichte bronnen in Parijs.'

Duizenden banen zouden op de tocht staan, omdat de kosten wel 20% omlaag moeten, wil men de hevige concurrentie van Europese prijsvechters en Turkse en Arabische langeafstandvliegers het hoofd te bieden en financieel orde op zaken stellen, schrijft de krant.

De recente staking van de piloten van Air France-KLM zou de maatschappij een half miljard euro hebben gekost en de verhoudingen tussen Fransen en Nederlanders binnen het bedrijf op scherp hebben gezet.

In Amsterdam zijn ze de Fransen ‘spuugzat’, schrijft Elsevier. Air France-KLM neemt zo'n 60 procent van de omzet van de holding voor zijn rekening, maar heeft ruim tweemaal zo veel mensen op de loonlijst als Air France-KLM : ruim 65.000 tegenover 30.000.

Woensdag zouden de eerste drastische maatregelen om de verliesgevende vliegmaatschappij van de ondergang te redden bekend worden gemaakt.

Bron: Express.be