Imtech voert Nederlands meest verliezende aandelen aan

Uiteraard is het geen nieuws dat Imtech het aandeel is dat het over de afgelopen 12 maanden met afstand het slechtste heeft gedaan. Over de afgelopen 12 maanden verloor het aandeel eigenlijk praktisch al haar beurswaarde. Andere stevige verliezers zijn Ballast Nedam (min 78 procent) en Lavide (min 73 procent).

Het gemiddelde rendement van de Nederlandse aandelen dat verloor in de afgelopen 12 maanden ligt op -26 procent. De lagere koersen reflecteren zich ook stevig in de Shiller PE die voor de Nederlandse aandelen met een negatief rendement over de afgelopen 12 maanden op -6 staat. Daarnaast staat het gemiddelde dividendrendement op een forse 5,6 procent. Dit rendement is sec op basis van ongewijzigde dividenduitkeringen in 2015.

Nederlandseaandelen

In de bovenste rij ziet u dat de Nederlandse aandelen over de afgelopen 12 maanden gemiddeld 1,93 procent aan rendement opleverden. Wanneer we hier het dividendrendement van circa 3,5 procent bij optellen komen we toch nog op een relatief hoge 5,4 procent.

Bij de winnaars van de Nederlandse beurs zien we de pennystocks Pharming en Ctac met extreme rendementen stevig aan kop staan. Andere stevige stijgers zijn Aperam , Wessanen en Neways .