Koersdoelverlagingen voor Hugo Boss

De Duitse kledingfabrikant Hugo Boss Vz gaf op 3 november een winstwaarschuwing en heeft daarbij zijn verwachte omzetgroei voor heel 2014 neerwaarts bijgesteld. Analisten hebben hier massaal op gereageerd en hun taxaties voor het aandeel verlaagd, maar de consensus voor het aandeel blijft vooralsnog aan de positieve kant.

Hugo Boss Vz zag in het derde kwartaal de omzet op jaarbasis stijgen met 9% tot 717 miljoen euro, waar analisten gemiddeld rekenden op 710 miljoen euro. Daarbij steeg de nettowinst in dezelfde periode met 2% tot 114,7 miljoen euro, wat echter lager was dan de gemiddelde marktverwachting van 123 miljoen euro.

Verlaagde verwachtingen

Waar de markt echter negatief door werd verrast was het verlagen van de verwachtingen voor 2014 door Hugo Boss Vz . De Duitse kledingfabrikant rekent nu voor dit jaar om een omzetgroei van 6-8% en een toename van de operationele winst van 5-7%. Eerder sprak Hugo Boss Vz nog de verwachting uit dat beide met een hoog eencijferig percentage zouden toenemen.

Als onderbouwing voor de verlaagde ramingen stelt Hugo Boss Vz dat over de afgelopen weken het bedrijf de effecten van zwakke prestaties in Europa en onzekerheden in Azië. Hugo Boss Vz realiseert ongeveer tweederde van zijn omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waardoor het ten opzichte van andere luxegoederenproducenten als LVMH en Burberry meer is blootgesteld aan deze regio. Die twee luxemerken ondervonden juist de effecten van een stagnerende vraag in Azië.

Hugo Boss Vz houdt wel vast aan zijn omzetdoelstelling voor 2015 van 3 miljard euro.

Taxatieverlagingen

NordLB heeft naar aanleiding van de uitspraken van Hugo Boss Vz zijn koersdoel voor het aandeel verlaagd met 2 euro tot 103 euro. De resultaten over het derde kwartaal waren voor analist Wolfgang Vasterling een teleurstelling en daarom heeft hij zijn winst- en omzetverwachting licht bijgesteld. Wel houdt Vasterling vast aan zijn ‘halten-advies’ voor Hugo Boss Vz

Warburg Research heeft eveneens zijn koersdoel voor Hugo Boss Vz met 2 euro verlaagd tot 112 euro, maar het advies op ‘buy’ laten staan. Analist Jörg Frey stelt dat de omzet van het modeconcern zijn verwachtingen heeft overtroffen. In afwachting van de economische lasten heeft de analist echter besloten zijn winstprognoses voor de periode 2014-2016 te verlagen.

Consensus licht positief

Omdat de meeste analisten hebben vastgehouden aan hun eerder afgegeven advies is de consensus voor Hugo Boss Vz nog licht positief. Er staan 9 koop-, 11 houd- en 3 verkoopadviezen uit.

De verlaagde koersdoelen hebben ertoe geleid dat het gemiddeld koersdoel nu 107,86 euro bedraagt, hetgeen een verwacht rendement genereert van 8%. Dit ligt goed in het midden van de bandbreedte van de recent afgegeven koersdoelen, al is deze we fors.