Koersdoelen Renault fors omhoog

De Franse autofabrikant Renault wist over het afgelopen jaar fors meer winst te realiseren, wat vooral te danken was aan de toenemende vraag naar dochtermerk Dacia. Analisten hebben naar aanleiding van de resultaten hun ramingen in sommige gevallen fors opwaarts bijgesteld, maar gemiddeld vinden analisten het aandeel op het huidige niveau eerlijk gewaardeerd.

Société Générale heeft voor Renault het koersdoel verhoogd van 76 euro naar 90 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘buy’. De operationele winst heeft de marktverwachtingen overtroffen, schrijft Philippe Barrier in zijn rapport. De positieve reactie van beleggers op de resultaten laat volgens de analist zien dat de autofabrikant nu anders zal worden bekeken. Daarom ziet hij 2014 als een stap vooruit voor Renault .

S&P Capital IQ heeft voor Renault een ‘hold-advies’ uitstaan, maar het koersdoel verhoogd van 64 euro naar 82 euro. Analist William Howlett stelt dat de autofabrikant in 2014 heeft geprofiteerd van een verbetering in Europa en kostenbesparingen.

Favoriet binnen de sector

Kepler Cheuvreux heeft zijn koersdoel voor Renault verhoogd met 22 euro tot 102 euro. Analist Thomas Besson stelt dat de vierdekwartaalcijfers zijn verwachtingen hebben overtroffen en daarom zijn verwachtingen voor 2015 heeft verhoogd. Binnen de autosector blijft Renault daarnaast een van de ‘Top Picks’ voor de analist en hanteert hij dan ook voor het aandeel en ‘buy-advies’.

Consensus Renault

De consensus voor Renault is overwegend positief. Er staan momenteel 13 koop-, 6 houd- en 2 verkoopadviezen uit. Kijkende naar de analistenreacties kan daarbij gesproken worden van een positief sentiment rond het aandeel.

De koers van Renault is na de presentatie van de resultaten fors opgelopen. Sloot de koers op 11 februari nog op 69,21 euro, in de dagen daarna is deze opgelopen met 17% tot 80,96 euro. Dit is boven het gemiddeld koersdoel van 79,34 euro, waarmee analisten willen aangeven dat zij het aandeel op het huidige niveau eerlijk gewaardeerd vinden.

Koersdoelen die recent zijn afgegeven liggen echter wel boven het gemiddelde en geven aan dat de markt rekent op een verdere koersstijging in de komende periode. Hierin is Kepler Cheuvreux met een koersdoel van 102 euro koploper en rekent het op en rendement van ruim 27%.