Renault Group en STMicroelectronics starten samenwerking inzake elektronica

 • Renault (OTCPK:RNLSY) en STMicroelectronics (NYSE: STMicroelectronics ) gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, productie en levering aan de Renault Group van producten van STMicroelectronics en gerelateerde verpakkingsoplossingen voor vermogenselektronicasystemen van batterijgevoede en hybride voertuigen.
 • In het kader van het partnerschap zal STMicroelectronics op maat gemaakte producten en oplossingen ontwikkelen om de efficiëntie van de elektrische en hybride voertuigen van de Renault Group verder te verbeteren.
 • Beide partijen zullen samenwerken met als doel het verbeteren van de vermogensprestaties van de toepassingen van de Renault-groep voor elektrische en hybride voertuigen, op basis van de halfgeleidertechnologieën en producten van STMicroelectronics met een brede bandgap.
 • De bedrijven zullen samenwerken aan de ontwikkeling van efficiënte, juiste en modulaire componenten op basis van het begrip van de technologische behoeften van de Renault Group voor siliciumcarbide- of SiC-apparaten, galliumnitride (GaN)-transistors, samen met gerelateerde pakketten en modules.
 • Als innovatiepartner van Renault zal STMicroelectronics profiteren van aanzienlijke volumes gegarandeerd voor het jaarlijkse gebruik van deze vermogensmodules en transistors van 2026-2030, waardoor de levering van geavanceerde halfgeleiders voor elektrische en hybride voertuigen die vanaf 2026 zullen worden geproduceerd veiliggesteld.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Boulogne-Billancourt volgens de gepolste analisten uit op 48.14 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 43.47 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Renault in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Renault Gronau ©

  Renault
  Renault


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 588 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2.32 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 14.53 uit.

  Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een zeker aantrekkelijke 2.75 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 36 euro

  Barclays , HSBC en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 9.82 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel maar liefst 46 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 20 en de 41 euro.

  Historische beurskoersen Renault

  fundamantele data renault

  Om 16.01 staat het aandeel 0.61 procent lager op 33.72 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.