Analisten gaan Grandvision volgen

Recent hebben zowel Barclays als ING voor GrandVision een koopadvies afgegeven. Het moederconcern van onder meer optiekketen Pearle, dat begin februari debuteerde op het Damrak, staat er volgens de analisten goed voor vanwege het bedrijfsmodel en de wereldwijde infrastructuur. De koers van het aandeel is de afgelopen anderhalve maand wel al aanzienlijk opgelopen, maar desondanks zit er volgens marktvorsers nog meer in het vat.

Barclays heeft op 23 maart voor GrandVision een ‘overweight-advies’ afgegeven en daarbij het koersdoel vastgesteld op 25 euro. De analisten verwachten dat de nieuwe wereldwijde infrastructuur een positieve bijdrage zal leveren aan de marges, terwijl de acquisitiestrategie van GrandVision goede rendementen creëert op het geïnvesteerd vermogen. Dit was het afgelopen jaar 18%, aldus Barclays .

De Britse zakenbank verwacht nieuwe overnames door het bedrijf, wat voor de middellange termijn moet bijdragen aan een omzetgroei van tenminste 5% en een hoge enkelcijferige ebitda-groei.

Interessant bedrijfsmodel

ING is op 23 maart gestart met het volgen van GrandVision met een koopadvies. De analisten stellen dat het bedrijfsmodel van de optiekketen interessant is, aangezien de integratie van Pearle Europe met GrandVision in 2011 heeft geleid tot een wereldleider in brillenwinkels.

De analisten denken dat het ‘retail only’ model uniek is en dat GrandVision sterk zal profiteren van een versnelling van de mondiale optiekmarkt. Voor de periode 2015-2019 rekent ING zodoende op een jaarlijkse omzetgroei van 7,4%, terwijl de ebitda-marge in het laatste jaar met 150 basispunten zal verbeteren tot 17,5%. Dit moet onder meer dan resulteren in een stijging van de nettowinst met 16,6%.

Zodoende hanteert ING voor GrandVision een koersdoel van 28,50 euro.

Consensus

Voorlopig volgen nog slechts een handjevol analisten GrandVision. Van de in totaal 6 afgegeven adviezen zijn er echter wel 5 positief, terwijl 1 advies neutraal is.

De koers is sinds het beursdebuut gestegen met 13,4% tot 22,39 euro, maar analisten zien nog voldoende opwaarts potentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 24 euro rekenen zij op een rendement van 8,4%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.