Royal Dutch Shell in top Nederlandse dividendrendementen

Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

Beleggers in het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,84 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 7,14 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Royal Dutch Royal Dutch Shell

Royal Dutch Royal Dutch Shell publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 377,96 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 305,18 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 21,66 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,6 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,91 uit.

Meest recente koersdoelen rond de 32 euro

Berenberg, KBC Securities en Deutsche Bank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Royal Dutch Royal Dutch Shell' nu rond de 113,52 miljard euro. Het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell 4 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 24 en de 31 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 33 procent hoger.

Het aandeel sloot dinsdag op 25,77 euro.

Historische beurskoersen Royal Dutch Royal Dutch Shell

financiele analyse royaldutchshell

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.