Analisten vinden TomTom fair gewaardeerd aandeel

De koers van het aandeel TomTom lijkt nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. De consensus van de analisten stelt dat het aandeel TomTom op dit niveau eerlijk gewaardeerd is. Het aandeel wordt momenteel door 8 analisten gevolgd. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 8,12 euro. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige koers van 7,97 euro.

Weinig twijfel waarderingen TomTom

historische koersen

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 843,44 miljoen euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 903,39 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten TomTom in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 85 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 38 cent over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 20,97 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat TomTom dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de navigatiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 8 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van navigatieapparatuur zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, UBS en Standard & Poors

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt TomTom's totale beurswaarde 1,86 miljard euro. Het aandeel TomTom was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel TomTom 10 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 9 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 131 procent hoger.

Historische koersen TomTom

koersgrafieken tomtom

Om 18.35 staat het aandeel 0,05 procent hoger op 7,97 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.