Kapitaalverhoging moet Recticel extra investeringsruimte bieden

Schuimrubberproducent Recticel wil met een kapitaalverhoging een bedrag van maximaal 76 miljoen euro ophalen. De bijkomende middelen moeten garanderen dat Recticel op een beter uitgebalanceerde financiële basis kan rekenen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt bij de lancering van de kapitaalverhoging.

Olivier Chapelle, chief executive van Recticel, merkte eerder al op dat de schulden van het bedrijf te hoog lagen in verhouding tot het eigen vermogen. Door de extra middelen krijgt de onderneming opnieuw ruimte om te investeren en belangrijke expansieprojecten te realiseren.

Eerder al werd aangekondigd dat de bestaande aandeelhouders een voorkeurrecht zouden genieten. Hoofdaandeelhouder Bois Sauvage, die een belang van 28,7 procent heeft in Recticel, heeft al aangegeven al zijn voorkeurrechten te zullen uitvoeren.

In mei installeert Recticel ook Johnny Thijs, gewezen topman van Bpost, als voorzitter. Thijs wordt de opvolger van Etienne Davignon, die vierentwintig jaar bestuurder van Recticel is geweest.

Bron: Express.be