3 farmaceuten die je volgens UBS in je portfolio moet hebben

In een markt waar de donkere wolken boven het hoofd drijven zoals nu het geval is, zijn er twee goede opties. Verkoop aandelen om met het vergaarde kapitaal te wachten tot er een grote uitverkoop op de aandelenmarkten is geweest, of de focus te verleggen naar meer defensieve sectoren. In het laatste geval adviseert UBS eens te kijken naar deze drie Amerikaanse farmaceuten.

In een recent rapport van UBS wordt erop gewezen dat de farmaceutische bedrijven een solide dividend bieden en daarnaast goede potentiële groei herbergen. Dit kan een mogelijk forse correctie van de beurzen volgens de Zwitserse zakenbank daarmee opvangen.

AbbVie

AbbVie is voor UBS de topfavoriet van alle wereldwijd opererende en beursgenoteerde farmaceuten.

De analisten wijzen erop dat het bedrijf over het eerste kwartaal uitstekende resultaten voorlegde, mede doordat de verkopen van Humira hoog lagen. Humira is een medicijn voor de behandeling tegen reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn.

UBS is van mening dat beleggers wellicht niet de opbrengstenkracht van AbbVie volledig waarderen, waarbij zij nog eens wijzen op de sterke pijplijn, de deal met Pharmacyclics en de mogelijkheid om zijn kostenstructuren aan te passen.

UBS heeft zijn koersdoel voor AbbVie vastgesteld op 80 dollar, terwijl het aandeel een dividendrendement genereert van 3%.

Merck KGaA

Het aandeel Merck KGaA heeft sinds januari flinke klappen gekregen, waardoor het volgens UBS een aantrekkelijk instapmoment biedt.

Zij wijzen erop dat Merck KGaA nog altijd een van de leidende farmaceuten is met diverse medicijnen, vaccins en gezondheidsproducten voor mens en dier. Merck KGaA is daarmee gemeten naar de omzet de op drie na grootste farmaceut ter wereld.

UBS verwacht verder dat het aandeel zal stijgen als de verkoop van Keytruda op gang komt. Dit medicijn werd vorig jaar goedgekeurd voor patiënten die niet meer reageren op andere medicijnen tegen unresectable melanoma.

Het koersdoel voor Merck KGaA is door UBS vastgesteld op 68 dollar, terwijl het aandeel en dividendrendement realiseert van 3,1%.

Pfizer

Pfizer kan volgens UBS beleggers op het huidige niveau de beste waarde bieden.

Recent kondigde het bedrijf nog de gigantische aankoop van Hospira aan voor 15,2 miljard dollar. Hospira is een van de belangrijkste verstrekkers van steriele injecteerbare medicijnen, onder meer voor de acute behandeling van kanker.

Met een sterke pijplijn en het feit dat Pfizer wereldwijd een van de belangrijkste medicijnproducenten is gemeten naar de omzet, denken analisten dat het bedrijf ook op langere termijn een hogere omzet kan realiseren.

UBS verwacht dat Pfizer agressief zal doorgaan met fusies en overnames, om zo op termijn het bedrijf op te splitsen en daarmee meerwaarde voor aandeelhouders te creëren. UBS heeft zijn koersdoel voor Pfizer neergezet op 35 dollar, waarbij het aandeel een dividendrendement biedt van 3,4%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.