Credit Agricole nu bij één de hoogste dividendrendementen in Frankrijk

Fors dividend Credit Agricole

Beleggers in het aandeel Credit Agricole kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Credit Agricole nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,69 cent verwacht. Credit Agricole's dividendrendement komt dus op 6,22 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Credit Agricole

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 20,24 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 66,1 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Credit Agricole in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 3,95 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,35 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 8,22.

Recentste taxaties rond de 12 euro

Berenberg, Deutsche Bank en Morgan Stanley gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Credit Agricole's marktkapitalisatie 31,57 miljard euro. Het aandeel Credit Agricole was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel Credit Agricole 18 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 9 en de 14 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 42 procent hoger.

Om 10.21 koerst het aandeel 0,4 procent lager op 11,1 euro.

Historische koersen aandeel Credit Agricole

koersgrafieken creditagricole

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.