Altice realiseert Amerikaanse springplank

Het Franse kabelbedrijf Altice kondigde onlangs de overname aan van zijn Amerikaanse branchegenoot Cablevision. Analisten verwelkomen de acquisitie en stellen vast dat het veel waarde kan toevoegen. Mede daarom hebben de marktvorsers hun verwachtingen voor het aandeel naar boven toe bijgesteld.

Altice neemt Cablevision over voor 34,90 dollar per aandeel, waarmee de op drie na grootste kabelaar in de Verenigde Staten ontstaat. Eerder nam Altice al het Amerikaanse Suddenlink Communications over, waardoor het steeds meer voet aan de grond krijgt aan de andere kant van de oceaan.

Overname voegt waarde toe

ING rekent voor dat de overname van Cablevisionvoor Altice een waarde per aandeel toevoegt van 6,80 euro.

De analisten vinden de overname passen in de strategie van Altice om bedrijven over te nemen die ondermaats presteren. Zij rekenen erop dat er voor 900 miljoen euro aan synergie en kostenbesparingen gerealiseerd kan worden, waarbij de ebitda-marge van Cablevisionzal verbeteren van 28% naar 44%.

ING is ook van mening dat het autonome groeipotentieel van Altice door de markt wordt onderschat. Daarom is het advies gehandhaafd op ‘buy’.

Advies verhoogd naar houden

Kepler research heeft op 18 september zijn advies voor Altice verhoogd van ‘reduce’ naar ‘hold’, terwijl het koersdoel is bijgesteld van 23,75 euro naar 26,50 euro.

De analisten zien de overname van Cablevision als een goede strategische zet, al vinden zij de doelstelling voor de synergie te ambitieus.

Amerikaanse springplank

Goldman Sachs stelt dat Altice met de overname van Cablevisioneen tweede merger&acquisition platform creëert. Hierdoor wordt Altice minder afhankelijk van Frankrijk, dat momenteel nog goed is voor ongeveer de helft van het bedrijfsresultaat.

Verder wijst de Amerikaanse zakenbank op de kostensynergie op de middellange termijn van 4-18% die zal worden toegevoegd aan de vrije kasstroom per aandeel.

Goldman Sachs ziet daarom geen reden om zijn ‘buy-advies’ voor Altice te wijzigen, terwijl er een koersdoel uitstaat van 41 euro.

Consensus Altice

Geen van de analisten heeft momenteel voorAltice een verkoopadvies uitstaan. Wel zijn er 8 houd- en 4 koopadviezen afgegeven, wat een positieve consensus oplevert.

Doordat de koers van Altice de afgelopen dagen is gedaald, is het verwacht rendement opgelopen. Met een gemiddeld koersdoel van 31,41 euro zien analisten een opwaarts koerspotentieel van 38,7%.