Momenteel zeer fors dividend E.ON

Fors dividend E.ON

Beleggers in het aandeel E.ON kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel E.ON nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,46 cent verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,69 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 7 procent.

Dividendrendementen E.ON

Morgen presenteert het Duitse E.ON haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 38,35 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 37,97 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten E.ON in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,47 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 68 cent over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 14,43 te liggen.

Laatste analistentaxaties rond de 11 euro

De laatste 3 adviezen voor het energiebedrijf zijn afkomstig van JP Morgan, Goldman Sachs en Credit Suisse.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt E.ON's beurswaarde 19,15 miljard euro. Het aandeel E.ON was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel E.ON 9 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 10 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 39 procent lager.

Om 9.48 koerst het aandeel 1,32 procent lager op 9,81 euro.

Historische koersen E.ON

koersgrafieken e.on

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.