Aandelen Altria in de min na speculatie over nieuwe interim topman Food and Drug Administration

p>Beleggers in Altria Group, een van ‘s werelds grootste tabaksproducenten, lijken negatief over de toekomst van het bedrijf onder toezicht van de nieuwe topman van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dat meldt CNBC. Het aandeel daalde 1,6% nadat Ned Sharpless, directeur van het National Cancer Institute in de VS, werd genoemd als mogelijk interim-directeur van de FDA. Het aandeel sloot dinsdag 0,46% lager.

Sharpless naam wordt genoemd sinds Scott Gottlieb vorige week afscheid nam als hoofd van de FDA. Gottlieb noemde het gebruik van e-sigaretten eerder een ‘epidemie’. Hij dreigde ook om alle e-sigaretten van de markt te halen als de situatie niet zou verbeteren.

In eerste instantie positieve reactie

In eerste instantie werd het ontslag van Gottlieb ontvangen als goed nieuws voor de tabaksindustrie, met name voor producenten van e-sigaretten als Juul, een bedrijf waarin Altria Group 12,8 miljard dollar in heeft geïnvesteerd. Gottlieb slaagde erin om Juul te laten stoppen met de verkoop van e-sigaretten met nicotinesmaak. Nu zijn beleggers er echter bang voor dat iemand die nog kritischer is dan Gottlieb het roer bij de FDA zal overnemen.

Aandelen van Philip Morris International daalden met 0.57% en de Amerikaanse aandelen van British American Tobacco ondervonden een dipje van 0.3%, om later toch nog in de plus te eindigen.