Aandeel Aalberts Industries al jaren bij Nederlandse koplopers

Het aandeel Aalberts Industries leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een forse winst van 534 procent één van de meest lucratieve aandelen van Nederland. Het doorsnee Nederlandse aandeel nam de afgelopen 10 jaar ruim 132 procent in waarde toe. BE Semiconductor, ASML en Acomo behoren ook tot de winnaars over de afgelopen 10 jaar.

Rendementen Aalberts Industries versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Aalberts Industries over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Sinds 2012 koerst het aandeel op een winst van 24 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 3 procent.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,87 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 2,76 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aalberts Industries in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 275 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,43 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13,01 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,75 cent. Aalberts Industries's dividendrendement komt neer op 2,37 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industrieën sector ligt op een summiere 1 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 40 euro

De meest recente adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van NIBC, Kepler Capital Markets en ING.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Aalberts Industries' momenteel circa 3,5 miljard euro. Het aandeel Aalberts Industries was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Aalberts Industries 21 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 27 en de 44 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 534 procent hoger.

Historische koersen Aalberts Industries afgelopen 10 jaar

beurskoers aalbertsindustries

Het aandeel staat om 10.34 2,31 procent hoger op 31,62 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.