Kredietbeoordelaar positief over Unibail-Rodamco

Standard & Poor’s ( S&P ) maakte vorige week vrijdag bekend dat het positief is over de kredietwaardigheid van vastgoedfonds Unibail-Rodamco, zo blijkt uit het rapport van de kredietbeoordelaar. De consensus voor het aandeel is overwegend positief te noemen, maar analisten zijn wel verdeeld over het opwaarts potentieel van het aandeel.

Door onze redactie

Stabiele outlook
S&P beoordeelt de lange- en kortetermijn Issuer Default Rating (IDR) voor Europa’s grootste vastgoedfonds met een rating voor achtereenvolgens A en A-1 met een stabiele outlook. De IDR beoordeelt de kans dat het bedrijf de (rente)verplichtingen op zijn leningen niet nakomt. De kredietbeoordelaar wijst onder meer op de hoge kwaliteit en diversiteit van de retailportefeuille, die voor stabiele kasstromen zorgt.

Eind mei gaf S&P ook al een positieve beoordeling over de kredietwaardigheid van een andere Nederlands vastgoedfonds, Corio. S&P heeft de lange- en kortetermijn Issuer Default Rating (IDR) vastgesteld op achtereenvolgens BBB+ en A-2 en spreekt daarnaast van een stabiele outlook.

Uit bovenstaande blijkt wel dat S&P van mening is dat de grootste zorgen bij deze vastgoedfondsen achter ons liggen en dat de toekomst er positief uitziet.

Analisten te spreken
Analisten zijn over het algemeen ook te spreken over Unibail-Rodamco. Op 10 mei bijvoorbeeld verhoogden de analisten van Royal Bank of Scotland hun advies voor het vastgoedfonds van hold naar buy. De analisten verwachten dat het concern kan profiteren van zijn vastgoedbeleggingen in relatief veilige landen, met het oog op de Europese schuldencrisis. Daarnaast wijzen de analisten de toewijzing van kapitaal wat in combinatie met de vastgoedbeleggingen kan leiden tot een dubbelcijferige groei van de netto contante waarde. Het koersdoel is door RBS verlaagd van 155 euro naar 150 euro.

Er staan momenteel 10 koop-, 11 houdadviezen en slechts 1 verkoopadvies uit voor het aandeel, waardoor de consensus overwegend positief is.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 151,04 euro, wat resulteert in een verwacht rendement van 19,16%. Analisten zijn echter zeer verschillend van mening omtrent het opwaarts potentieel voor het aandeel. Recent afgegeven koersdoelen liggen tussen de 128 euro en 158 euro, wat verwachte rendementen oplevert van 1% tot en met ruim 25%.