Luchtvaartsector onder de loep

De analisten van JPMorgan hebben recent de luchtvaartsector onder de loep genomen en naar aanleiding daarvan diverse taxatiewijzigingen doorgevoerd. De analisten verhoogden onder meer het advies voor de Franse Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM Air France-KLM van verkopen naar kopen, waardoor het sentiment rond het aandeel aan de beterende hand is.

Door onze redactie

Air France-KLM Air France-KLM opwaarts
Het advies voor Air France-KLM Air France-KLM is door de analisten van JPMorgan verhoogd van underweight naar overweight. De analisten verwachten dat aandelen van marktleiders het op korte termijn beter zullen doen dan prijsvechters.

De analisten voorzien voor Air France-KLM Air France-KLM een significant koersherstel en stellen dat het aandeel eerlijk gewaardeerd zou zijn op een koers van 16,50-17,40 euro. Dit is inclusief het belang in Amadeus, dat momenteel ongeveer 3 euro per aandeel waard is, zo besluiten de analisten.

Lufthansa
De analisten van JPMorgan verhoogden verder het advies voor Lufthansa van neutral naar overweight naar aanleiding van de branchestudie. De analisten wijzen erop dat Lufthansa de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij is met een gemiddelde groei van de omzet van 6%. De sterke groei van de export, vooral op routes vanuit Duitsland naar Azië helpen het goederenvervoer, aldus de analisten, die daarnaast wijzen op het positieve winstmomentum dat wordt ondersteund door de integratie van de recente acquisities.

Ryanair
Het advies voor Ryanair werd door de analisten van JPMorgan in tegenstelling tot Air France-KLM Air France-KLM en Lufthansa verlaagd, van overweight naar neutral. De analisten stellen dat voor de middellange termijn de low-cost luchtvaartmaatschappijen als Ryanair favoriet zijn binnen de sector. De analisten verwachten echter dat de traditionele luchtvaartmaatschappijen zich vanaf nu aan beter zullen ontwikkelen vanwege de eerste tekenen van herstel van de vraag, waardoor zij hun rendement zullen verbeteren in vooral het premium-segment.

Kooplijst
Voor Air France-KLM Air France-KLM staan er momenteel 15 koop-, 7 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Diverse analisten hebben recentelijk de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij op hun kooplijst gezet, waardoor gesteld kan worden dat het sentiment rond het aandeel erg positief is.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 12,63 euro, wat zorgt voor een verwacht rendement van 12,82%. Analisten verschillen echter zeer omtrent het opwaarts potentieel gezien de recent afgegeven koersdoelen, die tussen de 10,50 euro en 17,20 euro liggen. Dit geeft aan dat sommige analisten het aandeel inmiddels eerlijk gewaardeerd vinden, terwijl anderen nog voldoende opwaarts potentieel zien.