Tesla afgelopen 3 jaar aan kop in sector, koers/winst-verhouding astronomisch

Het aandeel was de afgelopen 3 jaar door de enorme winst van 540 procent één van de beste aandelen van de automobielsector. Het gemiddelde aandeel uit de automobielsector leverde de afgelopen 3 jaar een winst op van 23 procent. Andere sterk presterende aandelen over deze periode uit de sector zijn o.a. Standard Motor Products, Cognex Corp en Volkswagen (laatstgenoemde verloor afgelopen jaar echter fors).

Over de afgelopen 12 maanden boekte het aandeel Tesla Motors een verlies van circa 16 procent. Het gemiddelde aandeel van de automobielsector boekte dezelfde periode een verlies van 16 procent. De Amerikaanse aandelen verloren circa 3 procent de afgelopen 12 maanden.

Historische koersen Tesla Motors afgelopen 10 jaar

Teslaaandeel

Het aandeel Tesla Motors wordt door 4 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 303,75 dollar. Dit is circa 39 procent meer dan de huidige beurskoers van 216,78 dollar.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Tesla Motors geen dividenden uit zal gaan keren.

Analisten verwachten minder omzet

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 8,35 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 4,05 miljard dollar bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 27 miljoen dollar.

Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 50 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 433,56 te liggen.

Kerncijfers sector automobielproducenten

Autosectortesla


Tesla Motors's boekwaarde/koers staat op 8,49 dollar. De aandelen uit de automobielsector noteren op dit moment met een CAPE van 16.04. Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's marktkapitalisatie 28,49 miljard dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.