ArcelorMittal underperformt voorbije jaar Nederlandse beurs

Beleggers in het aandeel ArcelorMittal hebben de laatste jaren behoorlijke klappen opgelopen. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een royaal verlies van 74 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen ArcelorMittal versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel ArcelorMittal over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 48 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 33 procent.

Het gemiddelde Nederlandse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 132 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Pharming, Snowworld en Source Group.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 74,87 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 76,03 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 3,2 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3,12 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 4,33 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,24 cent. ArcelorMittal's dividendrendement komt hiermee op 1,78 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de metaalproducenten ligt op een schamele 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 21 euro

Bank of America Merrill Lynch, Independent Research en Commerzbank gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ArcelorMittal's marktkapitalisatie 13,79 miljard euro. Het aandeel ArcelorMittal was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel ArcelorMittal 51 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 13 en de 30 euro.

Historische koersen ArcelorMittal voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek arcelormittal

Het aandeel staat om 10.32 1,72 procent lager op 13,52 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.