Facebook in kopgroep VS megacaps qua hoogste koers/winst-verhoudingen

Het aandeel Facebook , dat qua omzet wederom op recordjacht is, noteert in de VS zeer hoog in de groep van megacaps met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Voor het aandeel wordt nu ruim 315 maal de gemiddelde winst per aandeel van de voorbije jaren betaald (CAPE). Uiteraard is dit maar een indicatie van de waardering want voor het lopende jaar verwacht het gros van de analisten een recordwinst waardoor de CAPE ook weer zal kunnen gaan dalen.

Totale koershistorie Facebook

Facebookstock

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 27,09 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 17,93 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2016<a href='/aandeel/1506-facebook'> Facebook </a>

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 11,24 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,91 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 31,79.

Dividenduitkeringen worden van Facebook niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een summiere 0,45 procent.

Laatste taxaties rond de 160 dollar

Het aandeel Facebook wordt door 13 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 145,17 dollar. Dit is circa 18 procent meer dan de huidige beurskoers van 124,31 dollar. Morgan Stanley , JP Morgan en Canacord Adams gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Facebook 's marktkapitalisatie 285,04 miljard dollar.

Het aandeel staat om 22.00 0 procent lager op 124,31 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.