Analisten vinden E.ON fair gewaardeerd aandeel

De beurskoers van het aandeel E.ON lijkt nu, mede door de recente koersverliezen van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel E.ON dus op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 21 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 10,16 euro. Dit is circa 3 procent meer dan de huidige koers van 9,88 euro.

Weinig diversiteit waarderingen E.ON

koersgrafieken

Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 30,99 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 29,57 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten E.ON in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,51 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 69 cent verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 14,32 te liggen.

Fors dividend E.ON

De consensus van het dividend ligt op 0,46 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 4,66 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de energiebedrijven ligt op een prima 2 procent.

Laatste taxaties rond de 9 euro

De laatste 3 adviezen voor het energiebedrijf zijn afkomstig van Berenberg, Goldman Sachs en UBS.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt E.ON's totale beurswaarde 21,4 miljard euro. Het aandeel E.ON bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel E.ON 14 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 10 euro.

Historische beurskoersen aandeel E.ON

beurskoers e.on

Om 12.44 koerst het aandeel 0,38 procent hoger op 9,88 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.