Aandeel Randstad nu qua PE bij duurste Europese uitzendbureaus

Het Nederlandse aandeel Randstad noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de Europese uitzendbureaus. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 21 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Het gemiddelde van de Europese uitzenders ligt op 14.

Andere Europese uitzenders die qua koers/winstverhouding behoorlijk aan de prijs zijn, zijn o.a. Wageworks (286), Trinet Group (143) en On Assignment (52). We zien verder dat aandelen met hoogste koerswinstverhoudingen circa 8% wonnen en het daarmee beter deden dan de sector. De hogere koerswinstverhoudingen kunnen daarom deels een verklaring geven voor de rendementen van de kopgroep.

Vergeleken met de Amerikaanse uitzenders zien we over de afgelopen 12 maanden een 11 procent underperformance door de Europese uitzenders.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 20,38 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 19,22 miljard euro bedroeg.

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 652 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 3,6 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 11,48.

Fors dividend Randstad

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,73 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 4,19 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de uitzendbureaus levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,36 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 50 euro

Randstad wordt door 20 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 32,58 euro. Dit is circa 29 procent beneden de huidige beurskoers van 41,31 euro. Goldman Sachs , TGB en KBC Securities gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad 's marktkapitalisatie 7,52 miljard euro.

Om 13.18 staat het aandeel 0,31 procent lager op 41,31 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.