Analisten rekenen nog steeds op rode cijfers Tesla

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 8,12 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 4,05 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2016

Omzetteslamotors

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 179 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 95 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -207,75 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat Tesla Motors over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 1,79 procent.

Laatste koersdoelen rond de 250 dollar

Het aandeel Tesla Motors wordt door 3 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 250 dollar. Dit is circa 23 procent meer dan de huidige beurskoers van 197,36 dollar.

RBC Capital Markets, Goldman Sachs en Credit Suisse gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Beurskoers Tesla afgelopen 5 jaar

Tesla

Te zien is dat het aandeel de laatste jaren met behoorlijke zwiepen op en neer ging. Tussen 2013 en nu sprong het aandeel bijna continu tussen de 150 en de 280 dollar (all time high) op en neer.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's marktkapitalisatie nu 25,94 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 197,36 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.