PostNL in Nederlandse kopgroep qua dividendrendementen

Beleggers in het aandeel PostNL kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel PostNL nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,23 cent. PostNL's dividendrendement komt hiermee uit op 15,13 procent. Het gemiddelde dividend van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een prima 3 procent.

Historische dividendrendementen PostNL

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,97 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 2,77 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten PostNL in beeld plus taxaties 2019

aandeel

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 125 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van PostNL's resultaat per aandeel op een winst van 26 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5,85 uit.

Laatste analistentaxaties rond de 2 euro

Citigroup, ING en Barclays gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt PostNL's beurswaarde 688,01 miljoen euro. Het aandeel PostNL bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel PostNL 48 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 3 euro.

Historische koersen aandeel PostNL

aandeel postnl

Om 13.20 stond het aandeel 1,52 procent lager op 1,52 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.