Fresenius Medical Care dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen presenteert het Duitse bedrijf Fresenius Medical Care Medical Care haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 18,01 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 15,45 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Fresenius Medical Care Medical Care in beeld plus taxaties 2016

equity research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,24 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Fresenius Medical Care Medical Care's resultaat per aandeel op een winst van 4,03 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 18,45.

De consensus van het dividend ligt op 0,98 cent per aandeel. Fresenius Medical Care Medical Care's dividendrendement komt hiermee uit op 1,32 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een summiere 0,66 procent.

Laatste koersdoelen rond de 92 euro

Het aandeel Fresenius Medical Care Medical Care wordt door 19 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 88,68 euro. Dit is circa 18 procent meer dan de huidige beurskoers van 74,35 euro.

HSBC , Citigroup en Berenberg gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fresenius Medical Care Medical Care's marktkapitalisatie 22,7 miljard euro.

Het aandeel staat om 10.34 0,22 procent lager op 74,35 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.