STMicroelectronics dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Fors dividend STMicroelectronics

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel STMicroelectronics tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,27 cent. STMicroelectronics 's dividendrendement komt hiermee op 3,74 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een relatief royale 3,89 procent.

Morgen komt het Franse bedrijf STMicroelectronics met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van STMicroelectronics over dit jaar komt uit op 6,92 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 6,9 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten STMicroelectronics in beeld plus taxaties 2016

equity research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 184 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 22 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 32,82 uit.

Laatste koersdoelen rond de 56 euro

Het aandeel STMicroelectronics wordt door 7 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 54,21 euro. Dit is circa 11 procent minder dan de huidige beurskoers van 7,22 euro.

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Jefferies & Co. (kopen, 58,00 euro), Barclays (verkopen, 50,00 euro) en JP Morgan (kopen, 60,00 euro).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt STMicroelectronics 's marktkapitalisatie 6,35 miljard euro.

Om 17.35 staat het aandeel 0,3 procent lager op 7,22 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.