Bouwers nemen onverantwoorde risico's bij jacht op werk

Vrijdag nabeurs meldt bouwbedrijf Heijmans dat haar CFO Mark van den Biggelaar komend voorjaar het bedrijf zal verlaten.Dit nieuws lijkt niet als een verrassing te komen gezien de reeds aan tegenvallende berichten die het bedrijf eerder publiceerde.

Zo meldde het bouwbedrijf eerder problemen bij de Energiefabriek in Tilburg en de ontwikkeling van de Westfrisiaweg in Noord-Holland. Diverse analisten stellen dat Heijmans wellicht te laag heeft ingezet bij de biedingen op deze projecten en daardoor nu klem komt te zitten.

Buy & hold rendementen per jaar Heijmans en NL bouwsector

Bouwaandelen

We zien in de bovenstaande grafiek dat het aandeel Heijmans het de afgelopen jaren qua beurskoers fors slechter deed dan de Nederlandse bouwsector. Beleggers die in 2006 en/of in 2007 instapten staan nu nog op een astronomisch verlies van ruim 92 procent. Het gemiddelde Nederlandse bouwsector staat over de afgelopen 10 jaar ruim 42 procent lager.

Rendementen NL bouwsector per ingestapt jaar

Bouwaandelennederland

Over de afgelopen 10 jaar staat er niet 1 bouwbedrijf in de plus. Arcadis doet het met een verlies van 9,9 procent nog het minst slecht. Bij het bovenstaande overzicht hoort uiteraard Imtech eigenlijk nog dus eigenlijk zijn de resultaten in de praktijk nog slechter dan in deze tabel. Ook in de recentere periodes zien we bloedrode cijfers met een enorme volatiliteit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Heijmans 's marktkapitalisatie 124,7 miljoen euro. Om 17.35 staat het aandeel 3,8 procent lager op 5,83 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.