Aandeel Total Fina Elf aan kop qua Franse dividendaandelen

Fors dividend Total Fina Elf

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Total Fina Elf nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,7 euro. Total Fina Elf 's dividendrendement komt hiermee uit op 6,18 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 3,01 procent.

Dividendrendementen Total

Dividendtotal

De omzet van Total Fina Elf over dit jaar komt uit op 135,2 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 143,42 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Total Fina Elf in beeld plus taxaties 2016

equity research

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 7,98 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,34 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,08 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 48 euro

Het aandeel Total Fina Elf wordt door 19 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 47,29 euro. Dit is circa 8 procent meer dan de huidige beurskoers van 43,68 euro.

UBS , HSBC en Exane BNP Paribas gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Total Fina Elf 's marktkapitalisatie 101,6 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.48 1,47 procent lager op 43,68 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.