KPN dit jaar slechtste AEX-aandeel

Het aandeel KPN is dit jaar met afstand het slechtst presterende aandeel van de AEX -index. Het aandeel staat vanaf 1 januari ruim 23 procent lager terwijl het gemiddelde AEX -aandeel bijna 4 procent hoger staat (exclusief dividendrendementen). De telecomsector staat dit jaar ruim 2 procent in het rood.

Beurskoers KPN afgelopen jaar

Kpnaandeelbeurskoers

Fors dividend KPN

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel KPN nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,3 cent. Het dividendrendement van KPN ligt hiermee op 11,49 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een relatief royale 2,66 procent.

Historische dividendrendementen KPN

Kpndividenden

De omzet van KPN over dit jaar komt uit op 6,83 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 7,01 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2016

Kpnjaarcijfers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 424 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 10 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 26,1 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 3 euro

Het aandeel KPN wordt door 25 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 3,42 euro. Dit is circa 31 procent meer dan de huidige beurskoers van 2,61 euro.

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van ING (kopen, 3,10 euro), Berenberg (kopen, 3,55 euro) en Jefferies & Co. (houden, 2,90 euro).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN 's marktkapitalisatie 11,12 miljard euro.

Om 14.59 staat het aandeel 1,38 procent lager op 2,61 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.