Meer omzet Boskalis door analistengilde verwacht

Morgen zal het Nederlandse Boskalis haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,64 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 2,57 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Boskalis in beeld plus taxaties 2019

financiele analyse

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 113 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 80 cent over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 21,86 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,5 cent. Boskalis's dividendrendement komt hiermee op 2,86 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuursector ligt op een magere 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 26 euro

De laatste 3 adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van ABN AMRO, DeGroof Petercam en KBC Securities.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Boskalis' nu rond de 2,28 miljard euro. Het aandeel Boskalis was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf augustus vorig jaar staat het aandeel Boskalis 27 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 29 euro.

Historische koersen Boskalis

financiele analyse boskalis

Het aandeel staat om 9.59 2,17 procent hoger op 17,49 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.