Fors dividendrendement Randstad, analisten rekenen op recordomzet

Fors dividend Randstad

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Randstad nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,78 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 3,27 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de uitzendbureaus ligt op een magere 1,90 procent.

Morgen komt het Nederlandse bedrijf Randstad met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 20,55 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 19,22 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2016

Randstadkoersen
John Doe

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 660 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,6 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 15,11.

Laatste analistentaxaties rond de 55 euro

Het aandeel Randstad wordt door 15 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 48,17 euro. Dit is circa 4 procent meer dan de huidige beurskoers van 54,41 euro.

Berenberg, Deutsche Bank en Credit Suisse gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad 's marktkapitalisatie 9,78 miljard euro.

Het aandeel staat om 13.06 2,1 procent hoger op 54,41 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.