RWE al jaren dramatisch in magere energiesector

Ondanks de goede start van het aandeel RWE AG dit jaar (het aandeel staat ruim 23 procent hoger sinds 1 januari) behoort het aandeel nog steeds tot de slechtste megacap energiebedrijven. Het aandeel staat ruim 81 procent lager dan 10 jaar terug. En sinds 2012 ruim 61 procent lager. Andere slecht presterende aandelen uit de peergroup zijn o.a. Cobalt International Energy, Energy Xxi [Bermuda] Limited en CGG Veritas .

Rendementen RWE AG versus energiesector

beurskoers rweag

De grafiek hier toont de dramatische rendementen van het aandeel RWE AG . Ook de sector zelf leverde de beleggers beroerde rendementen op maar was nog altijd veel beter dan RWE AG .

Kerncijfers energiesector

beurskoers rweag

We zien dat de koers/winst-verhoudingen van RWE AG de afgelopen jaren extreem waren. Mede door de hard gedaalde beurskoers noteert RWE AG nu wel met een lagere koers/winst-verhouding dan de sector heeft. Dito geldt voor de boekwaarde per aandeel: die is nu 65 procent van de beurskoers.

De omzet van RWE AG AG over dit jaar komt uit op 45,89 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 43,59 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten RWE AG AG in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 757 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,26 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 11,54.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,42 cent. RWE AG AG's dividendrendement komt hiermee uit op 2,89 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,36 procent.

Laatste taxaties rond de 15 euro

RWE AG AG wordt door 23 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 14,53 euro.

Goldman Sachs , KBC Securities en Nord Landesbank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt RWE AG AG's marktkapitalisatie 8,37 miljard euro.

Om 10.26 staat het aandeel 0,72 procent hoger op 14,54 euro.

Historische beurskoersen RWE AG AG

beurskoers rweag

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.