BAM dit jaar outperformer in sector maar op langere termijn nog zwaar onder water

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 14,85 procent tot één van de betere aandelen van haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de sector leverde de afgelopen 2017 jaar een winst op van ruim 18 procent. Andere outperformende aandelen in de sector zijn o.a. Grupo Empresarial San Jose, Identive Group en Corenergy Infrastructure Trust Inc.

Aandeel BAM op langere termijn underperformer

fundamenteel onderzoek bam

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 30 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een verlies van 58 procent. De recente koerswinst is voor beleggers helaas dus maar een doekje voor het bloeden.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 7,43 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 6,98 miljard euro bedroeg. Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 131 miljoen euro.

Over dit jaar ligt de consensus van BAM 's resultaat per aandeel op een winst van 45 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,2 te liggen.

Historische omzetten en taxatie BAM

fundamenteel onderzoek

Laatste analistentaxaties rond de 6 euro

Het aandeel BAM wordt door 10 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 5,49 euro. Dit is circa 9 procent meer dan de huidige koers van 5,04 euro.

Standard & Poors, NIBC en Beleggers Belangen gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Historische beurskoersen BAM

fundamenteel onderzoek bamOm 15.25 staat het aandeel 0,5 procent lager op 5,04 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.