Aandeel Randstad nu qua CAPE bij duurste Europese uitzendbureaus

Het Nederlandse aandeel Randstad noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de Europese uitzendbureaus. Voor een aandeel wordt nu circa 29,4 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel iets hoger dan het gemiddelde Europese aandeel uit de uitzendbureaus dat nu circa 21,51 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers uitzendsector

koersdata

De koers/winst-verhouding in de bovenstaande tabel staat voor die op basis van de actuele winst per aandeel (en is dus fors lager dan het 10-jaarsgemiddelde). We zien dat het aandeel Randstad op 5-jaarsbasis ruim 91 procent hoger staat. Maar beleggers die het aandeel 10 jaar terugkochten staan nog op een verlies van 1 procent.

De omzet van Randstad over dit jaar komt uit op 22,8 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 20,68 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 762 miljoen euro.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,2 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 13,35 te liggen.

Historische omzetten en taxatie Randstad

koersdata

Fors dividend Randstad

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,04 euro. Randstad 's dividendrendement komt hiermee op 3,64 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de uitzendbureaus ligt op een aantrekkelijke 1,51 procent.

koersdata

Het aandeel Randstad wordt door 20 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 57,31 euro. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige koers van 56,08 euro. De laatste 3 adviezen voor uitzendsector zijn afkomstig van Kepler Capital Markets KBC Securities en Exane BNP Paribas

Het aandeel staat om 16.35 0,43 procent lager op 56,08 euro. Dit betekent 19 maal het resultaat per aandeel over 2015.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad 's marktkapitalisatie 10,21 miljard euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.