Analisten gaan uit van recordomzet Stada

Morgen opent het Duitse bedrijf Stada haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,15 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 2,12 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Stada in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 169 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,77 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 19,51 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,73 cent. Het dividendrendement van Stada ligt hiermee op 1,35 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een relatief royale 1,90 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 59 euro

Het aandeel Stada wordt door 10 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 14,02 euro. Dit is circa 9 procent meer dan de huidige koers van 54,04 euro.

De meest recente adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van Independent Research Nord Landesbank en M.M. Warburg & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Stada 's marktkapitalisatie momenteel 3,27 miljard euro.

Het aandeel staat om 10.10 0,13 procent hoger op 54,04 euro.

Historische beurskoersen Stada

financiele analyse stada

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.