Analisten noemen Stada te duur aandeel

Het aandeel Stada zou nu met een premie noteren. De meeste analisten noemen het aandeel Stada op dit niveau momenteel overgewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 9 analisten gevolgd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: 5 keer verkoop,4 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 66,68 euro. Dit is circa 21 procent minder dan de huidige koers van 84,28 euro.

Koersdoelen voor Stada vrij uiteenlopend

beurskoers

De omzet van Stada over dit jaar komt uit op 2,43 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,31 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Stada in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 224 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,61 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,35 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,85 cent verwacht. Stada 's dividendrendement is dus 1,01 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciesector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 73 euro

DZ Bank, Independent Research en M.M. Warburg & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Stada 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 5,25 miljard .

Historische koersen Stada afgelopen 10 jaar

aandeel stada

Om 17.36 stond het aandeel 0,1 procent hoger op 84,28 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.