Tesla ook dit jaar weer outperformer in sector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 19 procent één van de betere aandelen bij de automobielproducenten. Aandelen uit de sector leverden dit jaar gemiddeld 3,6 procent winst op. Overige goed presterende aandelen in de sector zijn o.a. China Zenix Auto International, Cognex Corp en Ferrari.

Kerncijfers automobielsector

fundamental research

De sector kost nu 20 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 2,58 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 85 procent hoger en staat sinds 2007 27 procent hoger.

De consensus van de analisten luidt dat Tesla Motors geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een relatief royale 1,62 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 11,37 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 7 miljard dollar bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettoverlies van 356 miljoen dollar.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een verlies per aandeel van 1,42 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -179,58 uit.

Historische omzetten en taxatie Tesla Motors

fundamenteel onderzoek

Historische koersen Tesla Motors

fundamenteel onderzoek teslamotorsHet aandeel staat om 16.00 0,65 procent hoger op 255,01 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.