Gilead Sciences stevige underperformer in biotechnologiesector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke min van 7 procent één van de slechtere aandelen bij de biotechnologiesector. Het gemiddelde aandeel uit de biotechnologiesector leverde de dit jaar een winst op van 1 procent. Andere sterk presterende sectorgenoten zijn o.a. Galapagos , MDxHealth en arGEN-X. Bij de sectorverliezers horen o.a. Bone Therapeutics, Poxel en Abivax.

Rendementen Gilead Sciences versus biotechnologiesector

historical returns

Buy & hold rendementen aandeel Gilead Sciences over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een fors winst van 239 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 178 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers biotechnologiesector

equity

De sector kost nu 11 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 6,07 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector ruim 27 procent winst en sinds 2007 68 procent winst.

Morgen zal het Amerikaanse bedrijf Gilead Sciences haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 24,63 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 30,39 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2016

koersdata

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 10,96 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 8,24 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8,07.

Fors dividend Gilead Sciences

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,14 dollar. Gilead Sciences 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,22 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een nihile 0,35 procent.

Laatste koersdoelen rond de 106 dollar

Het aandeel Gilead Sciences wordt door 11 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel (fair value) staat op 100,7 dollar. Dit is zo'n 50 procent meer dan de huidige koers van 66,47 dollar. Goldman Sachs , UBS en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Gilead Sciences 's marktkapitalisatie 94,52 miljard dollar.

Historische koersen Gilead Sciences

koersdata gileadsciencesHet aandeel sloot woensdag op 66,47 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.