FDA zet gedeeltelijke klinische greep op Gilead's magrolimab + azacitidine-onderzoeken

  • Gilead Sciences (NASDAQ:GILD) kondigt aan dat de FDA een gedeeltelijke klinische greep heeft geplaatst op onderzoeken die de combinatie van magrolimab plus azacitidine evalueren vanwege een duidelijke onbalans in vermoedelijke onverwachte ernstige bijwerkingen (SUSAR's) tussen onderzoeksarmen.
  • Hoewel er op dit moment geen duidelijke trend in de bijwerkingen of een nieuw veiligheidssignaal is vastgesteld, wordt de gedeeltelijke klinische stopzetting door Gilead Sciences geïmplementeerd in alle lopende magrolimab- en azacitidine-combinatieonderzoeken wereldwijd in het belang van de patiënten, aangezien aanvullende gegevens beschikbaar zijn. verzameld en geanalyseerd om de zorgen van de FDA aan te pakken.
  • Tijdens de gedeeltelijke klinische wachtperiode worden screening en inschrijving van nieuwe studiedeelnemers gepauzeerd in elk onderzoek waarin de combinatie van magrolimab met azacitidine wordt onderzocht.
  • Andere magrolimab-onderzoeken, of cohorten, die de combinatie van magrolimab en azacitidine niet bestuderen, zullen worden voortgezet zonder enige impact door de gedeeltelijke klinische stilstand.
  • Onlangs heeft de FDA het gebruik van Gilead Sciences 's COVID-medicijn remdesivir uitgebreid naar niet-gehospitaliseerde patiënten.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Foster City volgens de analisten uit op 24.53 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2021 toen het concern 27.31 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2021

    historische koersen

    Gilead Sciences Kite coronatest Hoofddorp ©

    Gilead Sciences
    Gilead Sciences


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 8.22 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6.53 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 8.87 te liggen.

    Fors dividend Gilead Sciences

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.92 dollar verwacht. Gilead Sciences 's dividendrendement komt dus op 5.04 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een relatief royale 2.64 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 72.63 miljard dollar. -4

    Het aandeel sloot donderdag op 57.92 dollar.

    Historische koersen Gilead Sciences

    historische koersen gileadsciences

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.