Wal-Mart dit jaar lichte outperformer

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de winst van 3 procent tot één van de betere aandelen van haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de supermarktsector leverde de dit jaar een verlies op van 1,3 procent. Andere bovengemiddeld presterende aandelen uit de sector zijn o.a. Kesko , Distribuidora Int. de Alimentacion en Bricorama. Bij de sectorverliezers horen o.a. LDC , Cafom en Colruyt .

Bij de verliezers waren er de laatste 12 maanden behoorlijke uitschieters. Vergeleken met de Amerikaanse supermarkten leveren de Europese supermarkten ruim een procent meer dividend nu op.

Rendementen Wal-Mart Stores Stores versus supermarktsector

historical returns

Buy & hold rendementen aandeel Wal-Mart Stores Stores over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een beperkt winst van 48 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 18 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers supermarktsector

equity research

De sector kost nu 26 maal de winst per aandeel. De sector noteert op -215,45 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector een winst van ruim 34 procent en sinds 2007 een verlies van -7 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 495,07 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 482,13 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wal-Mart Stores Stores in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 13,04 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,32 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,53 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,07 dollar verwacht. Wal-Mart Stores Stores's dividendrendement komt hiermee uit op 2,9 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de supermarkten levert een beperkt dividendrendement van circa 1,30 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Wal-Mart Stores Stores's marktkapitalisatie 225,86 miljard dollar.

Historische koersen Wal-Mart Stores Stores afgelopen 10 jaar

aandelenanalyses wal-martstoresHet aandeel sloot donderdag op 71,43 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.