Visa dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen zal het Amerikaanse bedrijf Visa haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 17,78 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 13,88 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Visa in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 7,94 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,32 dollar. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 27,05 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,67 cent. Visa 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,75 procent. Het gemiddelde dividend van de financiële dienstverleners ligt op een schamele 1,05 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 102 dollar

De laatste 3 adviezen voor financiële dienstensector zijn afkomstig van Morgan Stanley Barclays en Goldman Sachs

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Visa 's marktkapitalisatie 175,13 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 89,81 dollar.

Historische koersen Visa voorbije 10 jaar

historische koersen visa

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.