Analisten: Amphenol op stoom voor recordomzet

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Amphenol met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Amphenol over dit jaar komt uit op 6,51 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 5,57 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Amphenol in beeld plus taxaties 2016

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 915 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,92 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 24,63.

De consensus van het dividend ligt op 0,63 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 0,88 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een relatief royale 3,27 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amphenol 's marktkapitalisatie 22,15 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 71,93 dollar.

Koershistorie Amphenol 2007-2017

koersgrafieken amphenol

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.