Macy’s lijkt aantrekkelijk

Macy’s ( NYSE : M) beurskoers verloor de afgelopen tijd redelijk veel nadat het slechter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal had gepubliceerd. De omzet van het in Ohio gevestigde bedrijf daalde met 5,2 procent. Over heel 2017 is de verwachting van de meeste analisten dat de omzet tussen de 2,2 en de 2,3 procent zal dalen.

Er zijn echter diverse analisten die stellen dat het aandeel Macy’s nu op een vrij aantrekkelijk niveau koerst. Dit zou mede worden geboost door meer verkopen in het tweede kwartaal alsmede een nieuw voorraadmodel bij de schoenafdeling. Daarnaast worden 100 winkels gesloten en worden diverse andere bezuinigingen gedaan.

Verder duiden analisten op de vrij sterke kasstromen die daardoor de (nu vrij hoge) dividendbetalingen toch wel in stand kunnen houden.

De omzet van Macy's over dit jaar komt uit op 24,66 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 21,66 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Macy's in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 986 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 3,32 dollar over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 6,93 te liggen.

Fors dividend Macy's

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,57 dollar. Macy's 's dividendrendement komt hiermee uit op 6,82 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 1,64 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Macy's 's marktkapitalisatie 7,14 miljard dollar.

Historische beurskoersen Macy's

financiele analyse macy'sHet aandeel sloot woensdag op 23,01 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.