Macy's wil nieuwe CFO Mitchell aantrekken

Zakenzender The Street meldde deze week dat retailbedrijf Macy's plannen heeft om Adrian V. Mitchell als nieuwe CFO te willen installeren. Mitchell is nu nog manager bij de Boston Consulting Group verbonden. Voor Mitchell ligt 500.000 dollar aan tekengeld klaar plus een jaarsalaris van 800.000 dollar. Tevens heeft hij uitzicht op een bonus op 100 procent van zijn jaarsalaris.

Over het tweede kwartaal boekte het bedrijf een verlies van 431 miljoen dollar.

Beleggers in het aandeel Macy's kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Macy's nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,33 cent. Macy's's dividendrendement komt dus op 5,38 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,29 procent op.

Historische dividendrendementen Macy's

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 16,81 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 25,33 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Macy's in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 1,16 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Macy's's resultaat per aandeel op een verlies van 3,63 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -1,69 te liggen.

Macy's's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,88 miljard dollar. Het aandeel Macy's was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Macy's 58 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 19 dollar.

Historische koersen Macy's 2007-2020

historische koersen macy's

Klikt u hier voor dividend aandeel Macy's. Het aandeel staat om 19.47 1,66 procent hoger op 6,13 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.