Sprint Corp in trek nadat Softbank CEO het een fusiekandidaat noemt

Het aandeel Sprint Corp ( NYSE : S) wonnen recent redelijk in waarde nadat de CEO van SoftBank de teleommer haar favoriete fusiepartner had genoemd. De CEO van de eigenaar van T-Mobile US ( NYSE : PCS) was ook enthousiast over de regering Trump want onder Trump zouden de regels en eisen voor fusies en overnames in de VS aanzienlijk verruimd kunnen worden. While Masayoshi, de zoon van de CEO van Softbank stelde dat Sprint Corp. zijn eerste prioriteit is maar dat hij ook verder kijkt naar andere opties.

Het nieuws is zeer welkom van Sprint Corp. omdat sinds de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal al onder druk stond. Bij de ‘earnings call’ was Sprint’s CEO Marcleo Claure echter niet heel enthousiast over een eventuele fusie met T-Mobile US.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 33,87 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 32,18 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Sprint Corp. beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettoverlies van 240 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 5 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -146,8.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Sprint Corp. geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 1,64 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Sprint Corp.'s marktkapitalisatie op dit moment 29,11 miljard dollar.

Om 16.38 staat het aandeel 1,77 procent hoger op 7,34 dollar.

Historische koersen Sprint Corp. afgelopen 10 jaar

financiele analyse sprintcorporationseries1

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.