Discussie over visie Goldman Sachs op Micron Technology

Uit een recent rapport van zakenbank Goldman Sachs blijken er zorgen te bestaan over Micron Technology Technologies (NASDAQ: MU). Goldman Sachs vermoed dat Micron Technology veel zal verliezen nu de chipbedrijven DRAM en NANA op instorten staan. Goldman Sachs verlaagde mede hierdoor haar koersdoel naar 30 dollar en verlaagde haar advies naar houden. Diverse analisten twijfelen echter over Goldman Sach’s beweegredenen.

Macquarie stelde eerder in een analyse dat veel bedrijven juist steeds meer inzetten op de lucratieve technologie voor datacentra. De meeste bedrijven die hier bij betrokken zijn focussen vooral nog op de kwaliteit van de chips in plaats van hun directe financiële rendementen. Het rapport van Macquarie stelt dan ook dat zowel DRAM en NANA op de korte termijn absoluut geen bedreigingen hebben.

Micron Technology ’s aandelen stegen ruim 25 procent sinds begin dit jaar. Uit zowel de database van Yahoo! Finance als die van ons zien we enorm veel koopadviezen voor het aandeel.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 19,56 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 16,19 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Micron Technology in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 4,74 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,28 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6,5 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,11 cent per aandeel. Micron Technology 's dividendrendement komt hiermee op 0,4 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een prima 34,85 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Micron Technology 's marktkapitalisatie 28,9 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 27,82 dollar.

Koershistorie Micron Technology 2007-2017

aandeel microntechnology

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.