Tij lijkt te keren voor Nike

Het aandeel Nike staat weer volledig in ‘the picture’ nadat diverse analisten hun outlooks voor het aandeel geüpdatet hebben. Het aandeel noteerde in 2015 nog rond de 67 dollar en noteert nu rond de 51 dollar. Het bedrijf heeft het de laatste jaren zwaarder gehad, mede door een verhoogde concurrentie en een afnemende vraag. Instinet’s analist Simeon Siegel stelde eerder in een rapport dat beleggers wellicht overreageren op het nieuws van de dalende omzetten bij het bedrijf. Siegel voegde er aan toe dat Nike veel directe kanalen heeft en dat de sportartikelenmarkt in zijn geheel weer aan het groeien is.

Nike is verder stevig aan het inzetten op de verkoop via e-commercekanalen. Over 2016 lag Nike ’s kasstroom op 6 miljard dollar bij een totale schuld van 3,5 miljard dollar. Nike ’s brutomarges daalden sinds begin 2016 echter met ruim 47,5 procent, maar dit werd vooral veroorzaakt door valuta-effecten. De analisten van Jefferies gaven onlangs nog een ‘buy’ advies voor het aandeel bij een koersdoel van 75 dollar.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Nike over dit jaar komt uit op 34,31 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 30,6 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 4,06 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Nike 's resultaat per aandeel op een winst van 2,4 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21,57 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,71 cent. Nike 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,37 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 34,85 procent op.

Laatste taxaties rond de 66 dollar

Deutsche Bank, UBS en Credit Suisse gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nike 's marktkapitalisatie 70,25 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 51,77 dollar.

Historische koersen Nike afgelopen 10 jaar

financiele analyse nike

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.