Kan Biz Stone Twitter uit de crisis halen?

Het lijkt er op dat het tij voor Twitter aan het keren. Over de laatste 3 maanden won het aandeel ruim 10 procent. Biz Stone, de oprichter van Twitter meldde onlangs dat hij terug zal keren bij het bedrijf. Mede op dit nieuws veerde de beurskoers weer op.

Twitter is momenteel heel actief bezig om meer waarde voor haar actieve gebruikers te bieden (Twitter noemt dit ‘user engagement’). In het afgelopen kwartaal kreeg Twitter er ruim 9 miljoen actieve leden bij, dit is de hoogste groei sinds 2015. Twitter’s omzet daalde echter met 8 procent in dit kwartaal. Dit was dan ook de eerste omzetdaling bij Twitter jaar op jaar gezien.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,33 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 2,22 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Twitter Inc in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 238 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Twitter Inc's resultaat per aandeel op een winst van 33 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 55,61 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat Twitter Inc dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de entertainmentbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 34,85 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Twitter Inc's marktkapitalisatie momenteel 12,74 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 18,35 dollar.

Historische koersen Twitter Inc

aandelenanalyse twitterinc

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.